فاضل نظری را بشناسیم
فاضل نظری کیست؟
ابوالفضل نظری متخلص به فاضل شاعر معاصر ایرانی است که در 10 شهریور 1358 در شهر خمین واقع در استان مرکزی متولد شد. او تحصیلات ابتدایی تا پایان متوسطه خود را در شهرهای خمین و خوانسار سپری نموده و سپس در سال 1376 برای ادامه تحصیل به تهران مهاجرت کرد و تحصیلات خود را تا مقطع دکترای رشته مدیریت تولید و عملیات در دانشگاه شهید بهشتی ادامه داده است.
بیوگرافی و عناوین ادبی فاضل نظری شاعر معاصر ایرانی
در دانشگاه امام صادق (ع) تهران استاد ادبیات میباشد. البته وی علاوه بر تدریس در این دانشگاه به فعالیتهای هنری دیگری نیز مشغول میباشد و دارای سمتهای مختلفی در حوزه شعر و ادبیات نیز میباشد. او از آذرماه ٩۶ مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است.
فاضل نظری استاد ادبیات دانشگاه امام صادق (ع) تهران میباشد و علاوه بر تدریس در این دانشگاه به فعالیتهای هنری دیگری نیز مشغول میباشد و دارای عناوین ادبی خاصی میباشد که عبارتند از:
-
دبیری سه دوره جشنواره بین المللی فیلم صد
-
دبیری علمی جشنواره بین المللی شعر فجر
-
عضویت در شورای علمی گروه ادبیات انقلاب اسلامی فرهنگستان زبان و ادب فارسی
آثار فاضل نظری
فاضل نظری در سال 1383 اولین کتابش را به چاپ رسانید و سپس در سال های 84 و 85 کتاب دوم و سوم را چاپ نمود. از این شاعر پر طرفدارتا کنون پنج مجموعه شعری زیر منتشر شده است:
گریههای امپراتور (چاپ ۵۴)، 1382، سورهٔ مهر
اقلیت (چاپ 4٣)، 1385، سورهٔ مهر
آنها (چاپ 4۶)، 1388، سورهٔ مهر
ضد (چاپ ٣۴)، 1392، سورهٔ مهر
کتاب (چاپ٢٨)، 1395، سورهٔ مهر
گریههای امپراتور، اقلیت، آنها در یک بسته بندی مجزا تحت عنوان سه گانه شعریِ فاضل نظری از سوی انتشارات سوره مهر منتشر شده است و در نهایت همه مجموعههای شعری او در قالب «پنج دفتر» عرضه شده است.
در سال 1387 کتاب او به عنوان کتاب برگزیدهٔ سال انتخاب شد و به همین خاطر از وی تقدیر شد. در دههٔ 1380 از او به عنوان شاعر جریان ساز تجلیل شد و او در سال 1391 پُرمخاطبترین شاعر به انتخاب مردم و در سال 1393 به عنوان یکی از پنج چهرهٔ شاخص هنر در ایران انتخاب شد.
درسال 1392 گزیدهٔ اشعار او در انتشارات مروارید، در دو قطعِ رقعی و جیبی به همراه مقدمهای دربارهٔ غزل به قلم او منتشر شده است و تا کنون بیش از 15 نوبت چاپ شده است. آخرین اثر او با نام «کتاب» عنوان پرفروشترین کتاب نمایشگاه در سال 1395 را با هجده هزار نسخه فروش در ده روز از آن خود ساخت.
دیدگاهها